Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ασκήσεις για πλάτη.
Κωπηλατική με αλτήρες. Έλξεις: Ο γενικός κανόνας είναι κανονική λαβή (παλάμες αντίθετα από το πρόσωπο) από μεσαία ως ανοιχτή. Τότε το μεγάλυτερο μέρος της πίεσης μεταφέρεται στα «φτερά». Γενικότερα όσο πιο ανοιχτά τόσο πιο καλά.
Κωπηλατική με αλτήρες σε οριζόντιο πάγκο. 


Κωπηλατική με αλτήρες: Εναλλάξ ή και τα δύο χέρια μαζί, με ανάποδη, κανονική ή ουδέτερη λαβή. Αυτή είναι μια κωπηλατική χωρίς τη σταθεροποίηση στον πάγκο. Μην ξεχνάς ότι το φορτίο πρέπει να επιτρέπει την κούρβα στην πλάτη για να εκτελέσεις με σωστή τεχνική. Σε επίκυψη αλλά με σωστή στάση τραβάς δύο αλτήρες από το πάτωμα στο στήθος.
Κωπηλατική με αλτήρες σε οριζόντιο πάγκο. Η πιο κλασσική άσκηση υπερτροφίας της πλάτης. Προφανώς είναι η πιο εύκολη και επιτρέπει μεγαλύτερη φορτία. Βάζεις το γόνατο και το πόδι πάνω στον πάγκο σε επίκυψη. Το ελεύθερο χέρι τραβάει το βάρος μακριά από το ελεύθερο πόδι.


Κωπηλατική με T-bar. Σπουδαία άσκηση με την έννοια ότι προσθέτει γωνίες που δεν είναι δυνατές διαφορετικά.  Είναι αυτό με τη μπάρα που μπαίνει κάτω από τα πόδια και έχει σταθερό άκρο. Τα χέρια είναι κλειστά, και η κίνηση διαγράφει ένα τόξο αντί για μια ευθεία. Βρες το T-bar και δως του να καταλάβει. Γίνεται και με το ένα χέρι.
Κωπηλατική με Τ -bar. 


Κωπηλατική σε επικλινή πάγκο: Τα γνωστά, όπως και στο στήθος, γίνεται με μπάρα ή αλτήρες. Ξαπλώνεις στον επικλινή και τραβάς την μπάρα προς το σώμα σου. Μόνο που επειδή τα χέρια δεν πρέπει να κρεμάνε κατέβασε λίγο τα φορτία.

Όρθια κωπηλατική: Συνήθως με μπάρα αλλά και με αλτήρες, είναι η άσκηση που χτίζει αυτοπεποίθηση. Από όρθια θέση τραβάς μια μπάρα κατακόρυφα προς το σαγόνια. Η κίνηση σταματά λίγο πάνω από το στήθος.

Ανάποδη κωπηλατική: Κάτι σαν soft έλξη. Μπαίνεις κάτω από ένα μονόζυγο και τραβάς ενώ τα πόδια ακουμπάνε στον πάγκο. Γίνεται και με πετσέτες ή με ιμάντες.
Ανάποδη κωπηλατική 
Κωπηλατική σε τροχαλία: Κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές στο lat machine ή σε ξεχωριστή τροχαλία ενώ υπάρχουν και διάφορες τροχαλίες σε διαφορετικές γωνίες. Η αλφαβήτα της υπόθεσης είναι τα low seated rows που έλκεις τη λαβή από τα πόδια προς το στομάχι με τα δύο χέρια. Παίζει και με το κάθε χέρι εναλλάξ.

Κωπηλατική σε επίκυψη: Από τις καλύτερες ασκήσεις συνήθως με μπάρα και με κανονική ή ανάποδη λαβή. Η πλάτη πρέπει να έχει τη φυσική της κούρβα και τα πόδια και η μέση να κρατάνε τη στάση του σώματος. Γι’ αυτό είναι δύσκολη.

Γόνατα στήθος: Η κλασσική άσκηση fitness είναι μια πάρα πολύ καλή άσκηση πλάτης ειδικά για αποθεραπεία και ευλυγισία.

Υπερεκτάσεις: Το φάρμακο για την πονεμένη πλάτη-μέση, δουλεύει την κατώτερη περιοχή που δεν πιάνουν ούτε οι κωπηλατικές, ούτε οι έλξεις.
Υπερεκτάσεις


Άρσεις θανάτου με λυγισμένα γόνατα: Είναι το “δηλητήριο” της πονεμένης κάτω πλάτης - μέσης γιατί συνήθως βάζουμε κιλά που υπολογίζουμε για την άνω πλάτη. Κατά τα άλλα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τη μέση και τον κορμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου